Жіночий клуб здоров'я: Journal

Мистецтво інтуїції та здоров'я
Вічна мудрість: поняття здоров'я в історії
Пізнай свою сутність: астрологія та здоров'я
Карти таро та здоров'я: критичний аналіз
Мистецтво інтуїції та ваше тіло

Здоров'є становить основу щастя. Воно безпосередньо впливає на всі найважливіші аспекти життя і діяльності людини - на те, як ми любимо, як працюємо, як пізнаємо світ. Здоров'я визначає те, ким ми є, як ставимося до себе та інших людей.

Наше ставлення до сили та краси свого тіла визначає те, як ми живемо.

По суті, наше здоров'я зумовлює наше ставлення до вищих та вічних цінностей. Ми хочемо прожити довге та щасливе життя, повне сенсу та звершень.

Тут ми покажемо, як мистецтво інтуїції здатне допомогти вам знайти досконале здоров'я. Ми віримо, що астрологія, карти таро та власна інтуїція здатні наділити вас новими знаннями, дати вам справжнє розуміння та допомогти опанувати практики, найбільш сприятливі для вашого здоров'я.

Супроводжуючи вас у цій подорожі, ми розкриємо забуті пласти стародавньої мудрості, що дозволяють досягти здоров'я та благополуччя. У нашому світі, орієнтованому на результат та успіх, ми оцінюємо себе не за тими, які ми є, а виходячи з того, чим ми володіємо або чого досягаємо.

Любовні, сімейно-шлюбні та родинні стосунки

Великий знавець людини і психології відносин людей А. Моруа дуже влучно і образно висловив складності міжособистісних відносин подружжя: два кораблі, що зблизилися, розгойдуються на хвилях, борти їх стикаються і скриплять. Справді, досягти згоди у подружньому житті непросто.

Найбільш відповідальним періодом у житті подружжя по праву можна вважати початковий, коли наречені стикаються з першими не любовними, інтимними та приємними проблемами, а сімейно-побутовими. Період притирання характерів, поглядів життя, сімейний уклад — дуже складний етап у відносинах, що викликає підйоми і спади настроїв молодих. Насичений найсуперечливішими переживаннями, цей момент подружнього життя часто запам’ятовується на все життя і відбивається на подальшій долі сім’ї. Кожен із партнерів як відкриває світ іншого, а й сам виявляє у собі щось раніше не помічене.

В основі любовних відносин лежить почуття любові – найвищий ступінь емоційно позитивного ставлення людини до людини. Відома також виняткова вибірковість у виборі партнера у відносинах кохання, що нерідко призводить до одиничності або навіть відсутності цього виду відносин у житті окремої людини. Однак ні критерії вибору партнера, ні закономірності почуття любові, ні зміст відносин любові не отримали належного наукового висвітлення.

Інтенсивність любовних відносин, їхня глибина пояснюються тотальним залученням партнерів у ці відносини. Так як у нормі вони пов’язують двох різностатевих партнерів, то в них спостерігається максимальний, всеосяжний контакт людини з людиною: не лише психічний, а й фізичний.

Є підстави припустити, що любовні стосунки виконують функцію заповнення особистості, доповнення індивідуальності до її ідеальної цілісності. Функція поповнення робить відносини любові принципово відмінними від усіх видів міжособистісних взаємин. Всі інші взаємини сприяють розвитку та функціонуванню окремих сторін особистості. У любовних відносинах індивідуальність, одиничність, унікальність партнерів як отримує підтвердження, а й наступне зняття, отже партнери через несхожість можуть виявити загальність людської природи.

Проявом цих відносин вважатимуться турботу, відповідальність, жертовність, безкорисливу самовіддачу, відданість партнеру. Якщо відносини любові — це ідеальний тип відносин, якого прагне людина, то проміжними формами вважатимуться відносини закоханості і любовні відносини. Закоханість як особливе відношення відрізняється короткочасністю та легким переходом в інші відносини: дружні, подружні тощо.

Але рано чи пізно у подружньому житті виникає новий етап. Медовий місяць минув, почуття стихли, здається, що все вже відомо одне про одного (так думають багато хто, але це помилково). Виразність цієї подружньої кризи різна: в одних більша, в інших менша. В одного подружжя звикання і навіть байдужість один до одного з’являються після перших років спільного життя, в інших — через кілька місяців. Цей період може бути більш відповідальним, ніж перший, коли відбувалося пристосування подружжя один до одного. Причин, які ускладнюють любовні стосунки цьому етапі, багато. Одна з них полягає в тому, що кожен починає вважати іншого своєю частиною, перестає виділяти його із загального тла побутових умов.

Коли молоді познайомилися, вони намагалися бути кращими: охайнішими, красивішими, уважнішими і бережливішими один до одного.

Але через деякий час після весілля чоловік виявляє, що дружина не причесана, обличчя вкрите якоюсь липкою маскою, а замість красивої сукні на ній потертий халат, на ногах стоптані шльопанці. Втім, приблизно те саме можна сказати і про чоловіків, які забули про регулярне гоління і свіжу сорочку. Чоловік виходить надвір, приходить на роботу і — о диво! – Якою свіжістю на нього пахнуло! Яким теплом і світлом на нього повіяло! І звідки беруться такі жінки? Стрункі, елегантні, і, уявіть собі, причесані! Цей чоловік навіть не замислюється про те, що він просто не був свідком усіх процедур, пов’язаних з появою такої краси. Дружина цього чоловіка, з’явившись на вулиці, також викликатиме захоплені погляди. Зрозуміло, у чоловіків, котрим вона просто «чужа дружина». А що, якби ми постаралися не бути вдома завжди такими «недбало своїми»?

Значення в сімейному житті нашої зовнішності, охайності, свідомого заощадження теплоти та трепетності перших почуттів справді велике. Але є серйозніші і не такі очевидні чинники подружньої згоди, про які ми й поговоримо.

Comments are closed.

  • Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження
    26.04.2024
    Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження

    Жіноча еротична білизна завжди була не лише предметом практичного використання, але й символом сексуальності, жіночності та інтимності. Вона перетинає межі між функціональністю і естетикою, між задоволенням і самовираженням. Вибір еротичної білизни є особистим і відображає... 

  • Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок
    28.01.2024
    Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок

    Анорексія, розлад харчування, який впливає не тільки на фізичне, але і на психічне здоров'я, часто пов'язується з соціокультурними аспектами сучасного суспільства, особливо у відношенні до жінок. Ця стаття розглядає вплив стереотипів та соціокультурних тисків на розвиток...