Жіночий клуб здоров'я: Journal

Мистецтво інтуїції та здоров'я
Вічна мудрість: поняття здоров'я в історії
Пізнай свою сутність: астрологія та здоров'я
Карти таро та здоров'я: критичний аналіз
Мистецтво інтуїції та ваше тіло

Здоров'є становить основу щастя. Воно безпосередньо впливає на всі найважливіші аспекти життя і діяльності людини - на те, як ми любимо, як працюємо, як пізнаємо світ. Здоров'я визначає те, ким ми є, як ставимося до себе та інших людей.

Наше ставлення до сили та краси свого тіла визначає те, як ми живемо.

По суті, наше здоров'я зумовлює наше ставлення до вищих та вічних цінностей. Ми хочемо прожити довге та щасливе життя, повне сенсу та звершень.

Тут ми покажемо, як мистецтво інтуїції здатне допомогти вам знайти досконале здоров'я. Ми віримо, що астрологія, карти таро та власна інтуїція здатні наділити вас новими знаннями, дати вам справжнє розуміння та допомогти опанувати практики, найбільш сприятливі для вашого здоров'я.

Супроводжуючи вас у цій подорожі, ми розкриємо забуті пласти стародавньої мудрості, що дозволяють досягти здоров'я та благополуччя. У нашому світі, орієнтованому на результат та успіх, ми оцінюємо себе не за тими, які ми є, а виходячи з того, чим ми володіємо або чого досягаємо.

Скандинавська дієта для схуднення: смачно та корисно

Серед охочих схуднути більшість тих, хто хоче навіть на дієті смачно харчуватися та не голодувати. Цю можливість надає скандинавська дієта, норвезька чи північна – це її різні назви. Вона набуває все більшої популярності у світі і вдячність своїх переконаних послідовників. В основі скандинавської дієти принцип здорового харчування. Корисні продукти, які вирощуються або видобуваються в північній півкулі планети, визначають меню, якого повинні дотримуватися бажаючі скинути вагу «по-скандинавськи».

Саме поняття «дієта» передбачає методику втрати ваги завдяки особливо підібраним продуктам харчування. Скандинавська дієта для схуднення переслідує ще одну мету: оздоровлення організму за рахунок включення до раціону здорової та корисної їжі, відмови від їжі малокорисної та неправильно приготовленої. До списку здорових продуктів входять: нежирні та жирні сорти риби, яловичина, телятина, дичину, знежирені молочні продукти, фрукти, ягоди та овочі, що культивуються в сівенихтрегіонах Європи, крупи, житній хліб.
Основні принципи
Існують правила, яким необхідно слідувати, щоб позбавитися зайвих кілограмів. Свої спеціальні вимоги має і скандинавська дієта для схуднення.
Приймати їжу невеликими порціями щонайменше 4-5 разів у день.
Переїдання, як і недоїдання, слід уникати.
Перед сном краще не їсти взагалі. Якщо почуття голоду занадто сильне і неможливо утриматися від їжі, рекомендують випити склянку трав’яного чаю без цукру, кефіру нежирного або йогурту, знежиреного молока.
Бажано вживання свіжоприготовлених домашніх страв. Якщо повністю неможливо дотримуватись цього правила, то 3-4 прийоми їжі протягом дня повинні складатися із домашньої їжі.
Мінімум термічної обробки продуктів, овочі та фрукти по можливості вживати у сирому вигляді.
Щоденні фізичні навантаження: близько 2 годин для помірних та трохи більше години для інтенсивних занять.
Продукти харчування для скандинавської дієти
Скандинавська дієта для схуднення і має назву північної частини європейського материка тому, що вона орієнтується на прості продукти харчування скандинавських країн: Норвегії, Швеції, Данії. Вибір складових дієти націлений не лише на корисну, а й на дуже смачну повсякденну їжу.

Чому віддається перевага меню?
Для складання повсякденного меню підбирають продукти харчування, багаті на вітаміни, мінерали, мікроелементи.
Вершкове масло і тваринний жир підлягає заміні на рослинні олії: ріпакова, лляна, кунжутна, гарбузова (крім оливкової). Соняшникову олію також слід замінити або обмежити її вживання. Корисними та здоровими вважаються ті види олії, які не пройшли надмірну термічну та хімічну обробку.
Морська риба: лососеві, тунець, камбала, оселедець. Вона має бути в раціоні не менше 3 разів на тиждень. Морепродукти: омари, кальмари, устриці.
Нежирне м’ясо, у тому числі курка, кролятина, оленина, нежирна баранина. Його слід включати в меню щонайменше 3 рази на тиждень. М’ясо та риба готуються гасінням, варінням, запіканням, пропарюванням на слабкому вогні протягом тривалого часу. Перевагу краще віддавати нежирній дичині, якщо є така можливість.
Вживання солі допустиме в обмежених кількостях.
Прянощі у вигляді ароматних трав дозволені.
Крупні страви у вигляді каш, крім рисової.
Рекомендована зелень: спаржа, латук, петрушка, редис.
Сезонні фрукти, овочі, ягоди. З овочів перевагу надають коренеплодам: бурякам, моркві. З ягід воліють дикі лісові: журавлину, чорницю, лохину, ожину.
Злакові та їх висівки: жито, овес, ячмінь.
Чорний хліб.
Горіхи, гриби.
Свіжі фруктові та овочеві соки, зелений чай.
Молоко та молочні продукти: сири, йогурти, кисле молоко з жирністю не більше 1,5%.
Продукти, які слід повністю або частково вилучити із вживання
Смакові добавки, що містять сіль, повністю виключаються.
Тропічні фрукти та овочі не вживаються, так само як і оливкова олія.
Білий хліб та здобна випічка до вживання не рекомендується.
Кондитерські вироби також бажані.
Алкоголь неприпустимий.
Копченості, консерви не дозволені.
Смажені продукти категорично неприйнятні.
Страви швидкого приготування, що належать фастфудовій індустрії, повинні бути видалені з меню.
З фруктів заборонені банани та виноград.
Макаронні вироби, бобові та рис радять вилучити з вживання.
Чорний чай та кава з раціону повністю виключаються, так само як і консервовані соки та газована вода.

Як і характер жителя Скандинавського півострова, дієта має неквапливий та плавний вплив на організм людини. Результати позначаться не відразу: за місяць можна позбутися всього 4-6 кг зайвої ваги. А при захворюваннях для отримання очікуваного результату лікарі рекомендують дотримуватися здорового харчування щонайменше півроку. Методи приготування продуктів також не відрізняються високою швидкістю: м’ясо цілісними шматочками гаситься близько 4 годин або довго запікається в не надто гарячій духовці.

Comments are closed.

  • Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження
    26.04.2024
    Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження

    Жіноча еротична білизна завжди була не лише предметом практичного використання, але й символом сексуальності, жіночності та інтимності. Вона перетинає межі між функціональністю і естетикою, між задоволенням і самовираженням. Вибір еротичної білизни є особистим і відображає... 

  • Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок
    28.01.2024
    Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок

    Анорексія, розлад харчування, який впливає не тільки на фізичне, але і на психічне здоров'я, часто пов'язується з соціокультурними аспектами сучасного суспільства, особливо у відношенні до жінок. Ця стаття розглядає вплив стереотипів та соціокультурних тисків на розвиток...