Жіночий клуб здоров'я: Journal

Мистецтво інтуїції та здоров'я
Вічна мудрість: поняття здоров'я в історії
Пізнай свою сутність: астрологія та здоров'я
Карти таро та здоров'я: критичний аналіз
Мистецтво інтуїції та ваше тіло

Здоров'є становить основу щастя. Воно безпосередньо впливає на всі найважливіші аспекти життя і діяльності людини - на те, як ми любимо, як працюємо, як пізнаємо світ. Здоров'я визначає те, ким ми є, як ставимося до себе та інших людей.

Наше ставлення до сили та краси свого тіла визначає те, як ми живемо.

По суті, наше здоров'я зумовлює наше ставлення до вищих та вічних цінностей. Ми хочемо прожити довге та щасливе життя, повне сенсу та звершень.

Тут ми покажемо, як мистецтво інтуїції здатне допомогти вам знайти досконале здоров'я. Ми віримо, що астрологія, карти таро та власна інтуїція здатні наділити вас новими знаннями, дати вам справжнє розуміння та допомогти опанувати практики, найбільш сприятливі для вашого здоров'я.

Супроводжуючи вас у цій подорожі, ми розкриємо забуті пласти стародавньої мудрості, що дозволяють досягти здоров'я та благополуччя. У нашому світі, орієнтованому на результат та успіх, ми оцінюємо себе не за тими, які ми є, а виходячи з того, чим ми володіємо або чого досягаємо.

Яка користь від лазні для здоров’я

Відвідування лазні може бути приємним, але чи корисним для організму? Загальна гіпертермія, яка виникає внаслідок відвідування лазні, може мати як позитивні, так і негативні ефекти на організм. З одного боку, вона поліпшує роботу потових і сальних залоз, розслаблює м’язи, зміцнює імунітет та допомагає зняти стрес. З іншого боку, вона може мати негативний вплив на здоров’я.

Проте, відвідування лазні може бути корисним для серцево-судинної системи, оскільки під час процедури покращується мікроциркуляція крові. Під впливом високих температур судини розширюються, що призводить до підвищення артеріального тиску та збільшення пульсу. Після процедури серце заспокоюється, тиск та пульс знижуються.

Ці корисні властивості лазні підтверджуються даними міжнародної групи вчених, які були опубліковані у 2017 році. У дослідженні 100 людей залишалися в сауні протягом 30 хвилин, і після процедури їхній кров’яний тиск знизився на 7 мм рт.ст., а ефект зберігався протягом півгодини.

Цікаво, що регулярне відвідування сауни зменшує ризик інсультів. За дослідженнями, проведеними в Фінляндії протягом 15 років, встановлено, що у людей похилого віку, які відвідували сауну хоча б один раз на тиждень, ризик захворювання знизився на 14%. Ті, хто відвідував сауну щодня, мали на 61% менше шансів зазнати інсульту.

Сауни також можуть бути включені до програм схуднення. Хоча велика частина втрат ваги може бути пов’язана з втратою рідини, що повертається назад в організм, в комплексному підході до зниження ваги, сауни можуть бути корисними завдяки активації обміну речовин під час ширяння.

Якщо у вас є бажання побудувати свою власну сауну, ми радимо звернутися до фахівців компанії Suomisauna. Вони пропонують послугу будівництва сауни під ключ, починаючи створенням проєкту, і закінчуючи всіма внутрішньо-оздоблювальними роботами.

641a227f3f776.jpeg

Чим саме сауна корисна для нервової системи?

Сеанс в сауні тренує нейрорегуляторні механізми та активує симпатичну нервову систему, яка регулює частоту серцевих скорочень, розширює бронхіоли та впливає на обмінні процеси.

Щодо конкретних свідчень в неврології, відвідування сауни має корисний ефект на людей з неврозами початкових стадій. Фінські вчені виявили, що парування знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера на 65% у тих, хто відвідує сауну більше чотирьох разів на тиждень. Медики пов’язують це з припливом крові до мозку під час відвідин сауни.

Проте, для людей з тяжкими неврологічними захворюваннями, такими як епілепсія, хвороба Паркінсона та центральний параліч, парування у сауні не рекомендується.

Чи корисна лазня для шкіри з наукової точки зору?

Відвідування лазні може бути корисним для шкіри, оскільки вона стає більш чистою та забезпечується поживними речовинами. Під час паріння виокремлюється багато рідини через шкіру, що не спостерігається при кімнатній температурі. Висока температура та вологість допомагають розкрити пори, що в свою чергу може допомогти запобігти появі комедонів. У комбінації зі скрабуванням, відвідування лазні може допомогти очистити шкіру.

SPA-процедури для шкіри широко використовуються в косметології, оскільки вони імітують дію лазні. Проте, людям із чутливою шкірою варто бути обережним із відвідуванням сауни, оскільки виділення солі з потом може призвести до подразнення. Також, лазня протипоказана при псоріазі, висипах неясного походження, мікозі та онкології.

Comments are closed.

  • Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження
    26.04.2024
    Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження

    Жіноча еротична білизна завжди була не лише предметом практичного використання, але й символом сексуальності, жіночності та інтимності. Вона перетинає межі між функціональністю і естетикою, між задоволенням і самовираженням. Вибір еротичної білизни є особистим і відображає... 

  • Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок
    28.01.2024
    Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок

    Анорексія, розлад харчування, який впливає не тільки на фізичне, але і на психічне здоров'я, часто пов'язується з соціокультурними аспектами сучасного суспільства, особливо у відношенні до жінок. Ця стаття розглядає вплив стереотипів та соціокультурних тисків на розвиток...