Жіночий клуб здоров'я: Journal

Мистецтво інтуїції та здоров'я
Вічна мудрість: поняття здоров'я в історії
Пізнай свою сутність: астрологія та здоров'я
Карти таро та здоров'я: критичний аналіз
Мистецтво інтуїції та ваше тіло

Здоров'є становить основу щастя. Воно безпосередньо впливає на всі найважливіші аспекти життя і діяльності людини - на те, як ми любимо, як працюємо, як пізнаємо світ. Здоров'я визначає те, ким ми є, як ставимося до себе та інших людей.

Наше ставлення до сили та краси свого тіла визначає те, як ми живемо.

По суті, наше здоров'я зумовлює наше ставлення до вищих та вічних цінностей. Ми хочемо прожити довге та щасливе життя, повне сенсу та звершень.

Тут ми покажемо, як мистецтво інтуїції здатне допомогти вам знайти досконале здоров'я. Ми віримо, що астрологія, карти таро та власна інтуїція здатні наділити вас новими знаннями, дати вам справжнє розуміння та допомогти опанувати практики, найбільш сприятливі для вашого здоров'я.

Супроводжуючи вас у цій подорожі, ми розкриємо забуті пласти стародавньої мудрості, що дозволяють досягти здоров'я та благополуччя. У нашому світі, орієнтованому на результат та успіх, ми оцінюємо себе не за тими, які ми є, а виходячи з того, чим ми володіємо або чого досягаємо.

Аналізи під час планування вагітності

Зі статті ви дізнаєтеся, що здавати аналізи можна не тільки через жіночу консультацію. Ми з’ясуємо перелік необхідних процедур для молодих батьків, які планують вагітність. Розберемося зі списком додаткових аналізів та за допомогою експерта відповімо на хвилюючі питання на цю тему.

Жіноча консультація

Для планування вагітності можна звернутися до жіночої консультації. Там приймають не лише тих, хто чекає на дитину, а й усіх, хто хоче заздалегідь планувати вагітність. Ваш гінеколог дасть Вам направлення до інших фахівців та візьме деякі аналізи. Починати планувати вагітність варто за 3-4 місяці до передбачуваного зачаття, а краще за півроку.

Приватна клініка

Якщо в жіночу консультацію ви не збираєтеся, можна обрати приватну клініку, яка плануватиме вагітність. Фахівець клініки із планування вагітності відправить вас на аналізи. Можливо, частина з них вдасться здати в клініці, але дехто все одно доведеться проходити в сторонній організації.
Необхідні аналізи для жінок

Список необхідних аналізів та процедур для жінок виглядає переконливо. Отже, огляд у гінеколога повинен включати:

кольпоскопію (огляд шийки матки під мікроскопом);
мазок на виявлення патології шийки матки;
мазок на інфекції;
УЗД органів малого тазу;
різні аналізи сечі та крові (у тому числі – на групу та резус-фактор);
кров на інфекції (антитіла до цитомегаловірусів, токсоплазмозу, краснухи, герпесу, хламідій);
кров на гормони;
прийом у терапевта;
стоматолог;
окуліст.
Якщо лікар виявить, що майбутня мати не має імунітету, наприклад, до краснухи — їй запропонують зробити щеплення. Після уколу необхідно відкласти планування вагітності ще три місяці.
Частину аналізів, якщо ви звернулися до жіночої консультації, вдасться здати безкоштовно. Але за декого доведеться заплатити. Наприклад, аналізи на гормони та різні інфекції.
Резус-конфлікт
Популярне побоювання багатьох пар під час планування вагітності – різнополярний резус-фактор. Що робити, якщо ви вже задумалися про малюка, а аналіз показав так званий потенційний резус-конфлікт?

По-перше, тим, хто панікує, варто глибоко вдихнути та видихнути – на здатність до зачаття резус-фактор ніяк не впливає. По-друге, сказати напевно, що вагітність буде складною – теж не можна. Але постійний медичний контроль за такого розкладу майбутній мамі знадобиться точно. Якщо дитина успадкувала кров мами — проблеми немає, але якщо ситуація складається інакше, можуть виникнути деякі труднощі, які без медичного втручання можуть вплинути на майбутнього малюка.

Що робити у такій ситуації? Головне – не панікувати. Раз на місяць під час вагітності майбутній мамі доведеться здавати аналізи на антитіла та разом із гінекологом тримати ситуацію під контролем.

Планування вагітності для чоловіків

До лікарів доведеться зазирнути не лише до жіночої половини майбутньої родини. На жаль, не всі чоловіки відповідально підходять до майбутнього батьківства, але це не про вашого чоловіка? Отже, варто пройти:

аналіз на статеві інфекції;
здати кров на загальний, біохімічний аналіз;
кров на гепатит В та С;
аналіз сечі.
Повірте, цей довгий список коштує ваших зусиль та здоров’я майбутньої дитини.

Додаткові аналізи

Для чоловіків не зайвим буде зробити:

аналіз визначення рівня гормонів у крові;
ЕКГ;
УЗД.
Окремий розділ повного списку планування вагітності з чоловічого боку – спермограма. Саме вона дасть уявлення про можливість зачаття та допоможе внести коригування у заплановану вагітність. Аналіз досить клопіткий і вимагатиме певної підготовки: 3-4 дні здорового способу життя без гострої їжі, надмірних фізичних навантажень, сексу та ліків. Якщо в аналізах лікар виявить відхилення, то спермограма рекомендується зробити знову, але не раніше, ніж через 2 тижні. Таким чином, на підставі 2-3 аналізів можна зробити висновки про здібності чоловіка до зачаття.

Нарешті, для подружжя буде не зайвим генетичний аналіз. Це дозволить не тільки дізнатися про схильність майбутнього малюка до тих чи інших хвороб, але й забезпечить ваш спокій. Більше того, для деяких пар такий аналіз буде обов’язковим.
Робити генетичний аналіз потрібно обов’язково, якщо вік жінки становить понад 35 років, а чоловіки – понад 40; якщо у сім’ї є спадкові захворювання; якщо батьки майбутньої дитини – близькі родичі; якщо перша дитина народилася з вродженими вадами розвитку; якщо раніше у вагітної були викидні; якщо жінка входить у групу ризику за результатами біохімічного чи ультразвукового дослідження.

Не пропускайте жодного аналізу та плануйте вагітність відповідно до всіх рекомендацій. Відповідальний підхід важливий, адже ви точно хочете, щоб майбутня дитина з’явилася на світ здоровою, а вагітність не завдавала вам незручностей.

Comments are closed.

  • Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження
    26.04.2024
    Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження

    Жіноча еротична білизна завжди була не лише предметом практичного використання, але й символом сексуальності, жіночності та інтимності. Вона перетинає межі між функціональністю і естетикою, між задоволенням і самовираженням. Вибір еротичної білизни є особистим і відображає... 

  • Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок
    28.01.2024
    Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок

    Анорексія, розлад харчування, який впливає не тільки на фізичне, але і на психічне здоров'я, часто пов'язується з соціокультурними аспектами сучасного суспільства, особливо у відношенні до жінок. Ця стаття розглядає вплив стереотипів та соціокультурних тисків на розвиток...