Жіночий клуб здоров'я: Journal

Мистецтво інтуїції та здоров'я
Вічна мудрість: поняття здоров'я в історії
Пізнай свою сутність: астрологія та здоров'я
Карти таро та здоров'я: критичний аналіз
Мистецтво інтуїції та ваше тіло

Здоров'є становить основу щастя. Воно безпосередньо впливає на всі найважливіші аспекти життя і діяльності людини - на те, як ми любимо, як працюємо, як пізнаємо світ. Здоров'я визначає те, ким ми є, як ставимося до себе та інших людей.

Наше ставлення до сили та краси свого тіла визначає те, як ми живемо.

По суті, наше здоров'я зумовлює наше ставлення до вищих та вічних цінностей. Ми хочемо прожити довге та щасливе життя, повне сенсу та звершень.

Тут ми покажемо, як мистецтво інтуїції здатне допомогти вам знайти досконале здоров'я. Ми віримо, що астрологія, карти таро та власна інтуїція здатні наділити вас новими знаннями, дати вам справжнє розуміння та допомогти опанувати практики, найбільш сприятливі для вашого здоров'я.

Супроводжуючи вас у цій подорожі, ми розкриємо забуті пласти стародавньої мудрості, що дозволяють досягти здоров'я та благополуччя. У нашому світі, орієнтованому на результат та успіх, ми оцінюємо себе не за тими, які ми є, а виходячи з того, чим ми володіємо або чого досягаємо.

Математична формула кохання

В даний час математичні методи настільки широко використовуються у всіх галузях знань, що ніхто не наважиться заперечувати необхідність їх застосування та в психології. Справді, коли йдеться про математичну статистику, питання не виникають, але варто спробувати за допомогою математичного вираження описати певну емоцію чи почуття, і опонентів не порахувати.

Формула любовіУ Європі та США щороку з’являються нові роботи в цій галузі. З останніх розробок, за ступенем цитування, лідирують дві формули щастя — нейрофізіолога доктора Девіда Льюїса з університету Сассекса та британських психологів Керол Ротвелл та Пітера Коена. Розглянемо докладніше формулу британських фахівців як найвідомішу нашій країні. У деяких російськомовних джерелах її називають формулою удачі, хоча слово happiness з англійської перекладається як щастя.

h = P + 5E + 3H,

де h – Рівень щастя; P – особистісні характеристики; E – потреби нижчого порядку, як потреби існування; H — потреби вищого ладу, як особливості особистості.

Я не беруся судити про наукову цінність запропонованої формули, оскільки не маю необхідних матеріалів для серйозної дискусії. На мій великий жаль, пошук додаткової інформації не дав результату, але все ж таки вважаю за необхідне відзначити — без докладного розшифрування ця формула не становить практичної цінності.

Що розуміти під особистісними характеристиками? Які конкретні потреби існування слід розглядати, які саме особливості особистості треба враховувати? У деяких коментарях до формули пропонується розглядати такі характеристики як: Р – світогляд, стійкість до несприятливих факторів, здатність до адаптації; E – здоров’я, дружба та фінансова стабільність; H – самооцінка, устремління та амбіції. Погодьтеся, це загальні поняття, повно і чітко не систематизовані в рамках запропонованих змінних.

Легко помітити, що й у формулах і термінах як змінних використовуються образні філософські поняття, всі вони практично не зіштовхуються із запеклою критикою. Наочний приклад цього — відоме давньоіндійське визначення кохання між чоловіком та жінкою:

любов = потяг душі, розуму та тіла

Його часто намагаються конкретизувати, розмірковуючи про те, що потреби душі народжують дружбу, потреби розуму – повагу, потреби тіла – сексуальне бажання. Але від цього дане визначення не стає менш образним, воно і після додаткового тлумачення вказує лише на окремі соціальні та фізіологічні потреби людини, і не несе достатньо інформації, необхідної для аналізу та розробки механізмів впливу на почуття, що вивчається, а, отже, теж не має великої практичної цінності.

Не можна не відзначити й іншу крайність, в яку впадають деякі розробники формул, які пропонують щось прийняти за 100 одиниць або відсотків, а потім це розділити на кількість проведених разом годинників або виконати інші математичні операції, які враховують тривалість погляду та тривалість поцілунку. Можна навіть погодитися, що певною мірою і ці фактори впливають на зародження та розвиток почуттів, але серйозно сприймати такі формули не можна, особливо бажання їхніх авторів суворо виконувати всі зазначені математичні операції для отримання числового результату, який вважається остаточним та єдино вірним.

Це не означає, що змінним формули не повинні надаватися числові значення, але треба чітко розуміти це у фізиці та математиці формула має ранг закону і не допускає альтернативних тлумачень, а в психології доводиться оперувати середньостатистичними закономірностями, що допускають винятки. Для отримання правильного результату, насамперед, важливий зміст змінних, що описують процес, а чи не математичні події з наданими їм значеннями. Числові значення, що призначаються змінним, лише показують рівень впливу того чи іншого фактора на ситуацію в цілому. Їхня величина завжди, і у величезній мірі, залежить від поінформованості, професійної підготовки та особистої об’єктивності фахівця, який проводить експертну оцінку. Формула – це, перш за все, найбільш зручний спосіб систематизації всієї сукупності факторів, що впливають на емоцію, що вивчається, або почуття.

Практичну цінність може мати лише та формула, яка спирається на конкретні фізіологічні та психологічні особливості людини. Реально працююча формула — це вираз із чіткими та зрозумілими змінними, які не вимагають додаткового тлумачення філософами, психологами та математиками, змінними, на які можна впливати — коригувати за допомогою вже давно розроблених методик та прийомів.

Comments are closed.

  • Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження
    26.04.2024
    Вибір жіночої еротичної білизни: від інтимності до самовираження

    Жіноча еротична білизна завжди була не лише предметом практичного використання, але й символом сексуальності, жіночності та інтимності. Вона перетинає межі між функціональністю і естетикою, між задоволенням і самовираженням. Вибір еротичної білизни є особистим і відображає... 

  • Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок
    28.01.2024
    Вплив суспільства на розвиток анорексії у жінок

    Анорексія, розлад харчування, який впливає не тільки на фізичне, але і на психічне здоров'я, часто пов'язується з соціокультурними аспектами сучасного суспільства, особливо у відношенні до жінок. Ця стаття розглядає вплив стереотипів та соціокультурних тисків на розвиток...